Over ons


Corbadi is opgericht onder de vleugels van Corradi & Zoon

Corradi & Zoon Terrazzo B.V. is een kleinschalig familiebedrijf. Hoewel wij een ambachtelijk bedrijf zijn met een lange traditie, zijn wij altijd bezig met vernieuwingen op het gebied van materialen en technieken.

Voor aannemers, architecten, particulieren en woningbouwbedrijven is Corradi & Zoon Terrazzo B.V. al jaren een betrouwbare en flexibele partner voor al het terrazzowerk.

Aan het begin van de vorige eeuw kwam de grootvader van Aldo Corradi, Tino Tomé vanuit Italië (de streek Friuli Venezia Giulia) naar Nederland. Hij begon met zijn twee broers Emilio en Pietro een terrazzobedrijf in Haarlem. Na een aantal jaren zijn de broers elk hun eigen weg ingeslagen en begon Tino zijn eigen bedrijf: de firma CR Tomé & Zn in de Marco Polostraat in Amsterdam-West. Daarna heeft zijn zoon Giuseppe (Pino) Tomé het bedrijf overgenomen bekend was de mooie showroom in hartje Jordaan (Westerkade 27).

Aldo Corradi (Tomé), die 36 jaar geleden als leerling was begonnen, zette dit bedrijf na het overlijden in 1997 van zijn oom onder zijn eigen naam voort, nu in 2021 is het bedrijf gegroeid tot 7 werknemers en zijn ook de kinderen van Aldo in het bedrijf aan het werk, Giuliano Corradi die de volledige productie onder zijn hoede heeft genomen en Talitha Corradi die op kantoor alle disciplines tot zich heeft genomen.

Met de tijd meegaan is iets waar we altijd mee bezig zijn en mede daardoor is er in 2019 een tweede bedrijfje opgericht met de naam CORBADI bv. Vanuit dit bedrijfje worden de vrijstaande terrazzo baden gepresenteerd.